A mi projektünk

Hogy mi a mi projektünk?

Nagy álmok (házvásárlás, felújítás, vendégház birodalom létrehozás)... nem is tudom, hogy megvalósulnak e. Esély van rá, hisz már elindult, ezért lejegyzem a történetet hátha érdekel valakit. Ha sikerül úgyis megkérdezik majd, de hát hogy is volt? Ha meg nem, akkor saját magam okulására. Jó lesz visszaolvasni, hogy semmi sem ment simán, valamint, hogy mennyire is tértünk el az eredeti tervektől. Meg hát persze azért lesznek benne jó dolgok is és azt is jó lesz látni. :)

Hasznos információk

Friss topikok

Facebook

Továbbra sem jó

2012.11.27. 08:03 mny

Pedig már a kert is gyönyörű. Tényleg szép. Legutóbb, amikor ott jártunk, már volt gyep és a hátsó rész is el lett szépen rendezve. De én továbbra sem látom, hogy ez mind milyen jó. 

Ha csak egy ház lenne magáncélra, akkor hipp, hipp! De mi nem magáncélra vettük, hanem, hogy üzletet csináljunk belőle és annak szerintem nagyon ramaty. Előszőr is egy ilyen kaliberü üzletet nem ennyi idő alatt indítanak be, másrészt a bevétel nagyrésze nem mehetne rá a kiadásokra. Annyi lesz a bevételünk, aminek a nyereségnek kéne lennie, de a kiadások a bevétel igen nagy részét el fogják vinni. Arról nem is beszélve, hogy még mindig nem tudjuk, hogy fogjuk beindítani. 

Akkora balfékek vagyunk, amekkorát még a világ nem látott. Megtakarításunk nincs, biztonsági tartalékunk nincs és azt ami lehetne beleöltük valamibe, ami üzletnek szar. Nekem mondhat bárki bármit, de ez nem üzlet. Mert ebbe túl sok pénz ment bele, túl hosszú az előkészítés és még mindig nem tartunk sehol, még mindig pénz kéne a tovább lépésre, és nem kevés pénz, mert még egy csomó "apróság" van még, amire már nem tudom, hogy továbbra is ki akarok e adni még pénzt. Pedig muszáj lesz, mert így nem maradhat. 

Amúgy én nem tudom mások hogy csinálják, mert ezt a házat nem high techre csináltuk meg. Éppenhogycsak a minimumot adtuk bele. Azokat, amiket muszáj... muszáj, hogy legyen víz és muszáj, hogy legyen villany. Muszáj, hogy be legyen rendezve és muszáj, hogy ki legyen festve belülről. A konyhabútor a kapható legolcsóbb bútor, a tűzhely használt... a fürdőszoba az egyetlen, amibe kicsit drágább holmik vannak, de koránt sem a legdrágábbak és max csak azért lett így összehozva, hogy mutatós legyen. Hogy valamiben eltérjen az átlagtól... de ezt is úgy, hogy a lélektani határba még beleférjen. Viszont nem tudom, hogy mások hogy csinálják. Elmegyek ismikhez, akik sírnak, hogy jajj, de rossz, mégis gyönyörű a házuk, lakásuk és jóval nagyobb is, mint ez. Ez sem volt olcsó, de nekünk ennyi fért bele és még így is a fejemet fogom. Mások mégis, hogy csinálják?

Különben én ezt az időhúzást nem bírom idegekkel.... ezt a csiga tempót. Hogy úgy látom nincs értelme az egésznek és az is piszok lassan történik. Már kitaláltam, hogy inkább felfogom úgy, hogy vettünk saját célra egy házat, felújítottuk, tök jó, van egy ilyenünk. És mekkora király, hogy kis pénzt is tudunk belőle csinálni, mert amikor nem használjuk kiadjuk. 
Ezzel a gondolatmenettel csak az a bajom, hogy szórakozásnak meg pénzkidobás volt. Mert használni nem tudjuk és anyagilag meg ott nem tartunk, hogy ilyenünk legyen hobbiból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://amiprojektunk.blog.hu/api/trackback/id/tr564927643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása