A mi projektünk

Hogy mi a mi projektünk?

Nagy álmok (házvásárlás, felújítás, vendégház birodalom létrehozás)... nem is tudom, hogy megvalósulnak e. Esély van rá, hisz már elindult, ezért lejegyzem a történetet hátha érdekel valakit. Ha sikerül úgyis megkérdezik majd, de hát hogy is volt? Ha meg nem, akkor saját magam okulására. Jó lesz visszaolvasni, hogy semmi sem ment simán, valamint, hogy mennyire is tértünk el az eredeti tervektől. Meg hát persze azért lesznek benne jó dolgok is és azt is jó lesz látni. :)

Hasznos információk

Friss topikok

Facebook

Sokk, ami ért a felújítás során

2012.12.01. 14:32 mny

  • Ablakot kell cserélni.... kéne, de megoldottuk másként

  • A fürdőben és a WC-ben a plafon nem alkalmas a spotlámpához. Új plafont kell felrakni. Pont oda, ahova egyáltalán nem terveztem új plafont. 

  • A bejárati ajtó mégsem jó.... aztán mégis jó lett. Ezt nem igazán értettem, hogy itt mi volt De meg lett oldva. Vagy mi. Mindenesetre bent van az ajtó, bár azóta már mástól hallottam, hogy kicsit furcsán áll. Hát remélem az elköv 10-20 évben nem lesz szükség arra, hogy kicseréljük. 

  • Még mindig ajtó. Mivel másik oldalra nyílik, mint eredetileg, ezért a kialakított kapcsolók nem jól helyezkednek el. Abszolút rosszul indult a válságkezelés. Még most is van bennem egy kis rossz érzése ezzel kapcsolatban. A probléma (ami állítólag nem volt probléma) amúgy megoldódott, de én már csak ilyen lelkizős vagyok, aki hosszú ideig képes lelkiismereti problémát csinálni valamiből, amiből nem kéne. 

  • Az beltéri ajtók mégsem jól illeszkednek... még mindig nincs megoldva. 

  • A konyában a szekrény mögött egy pici részen hiányzik a csempe. A burkoló rosszul számolta ki mennyi csempére is lenne szükség. Nem néz ki szépen. Utólag persze pótolható, de mivel otthagytam a helyszínt ez nem lett helyre rakva. Max ígéretet kaptam arra, hogy meglesz csinálva. Hát nem tudom, hogy tényleg kész lesz e. 

  • Hiba volt (?) egy hónap alatt lezongorázni az egészet: anyagbeszerzést, munkálatokat. Persze össze lett hozva, de elég stresszes volt. Ha újra kezdeném, akkor előbb beszereznék mindent és csak utána esnék neki a munkának. Persze a távolság miatt ez így szerencsésebb volt és végülis így is megoldódott minden. Leszámítva a zuhanyfalat, ami azóta is csak ott áll a konyhában a falnak támasztva. Ha időben megrendelem már felkerült volna. 

  • A fürdőszobában a csíkozás végül mégsem úgy lett, ahogy azt szerettem volna. Álatlában nem veszik észre, de engem nagyon zavar. Legközelebb a burkoló mellett fogok állni és figyelni fogom minden mozdulatát... nem félreérteni. Kedvelem a burkolót és valahol nem is az ő hibája, mert még fel is hívott, hogy pontosítsa mit is akarok, mert hiába rajzoltam. Csak éppen a telefonon elmentünk egymás mellett. 

  • A WC-ben lemaradt a plafon, így a villanyszerelő nem spotlámpákat tett fel. Ez nem tetszett, így oda is utólag kellett a plafont pótolni, és a villanyszerelőnek a lámpákat is megcsinálni. Amik ráadásul különböznek azoktól, ami a lakás többi részében van. Nem szeretem az ilyen össze visszaságot. 

Összességében inkább 100-szor elmondani mindent, mintsem félreértés legyen. Az tuti, hogy legközelebb írásban összefoglalok mindent és nem akarok több száz km-re lenni a felújítástól, mert így nagyon nehéz tervezni. De ha ez az egész folytatódik talán már erre nem lesz szükség, hisz ez már kész van, lehet benne aludni... bár még bútor nincs. :-/

A bejegyzés trackback címe:

https://amiprojektunk.blog.hu/api/trackback/id/tr754745282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása