A mi projektünk

Hogy mi a mi projektünk?

Nagy álmok (házvásárlás, felújítás, vendégház birodalom létrehozás)... nem is tudom, hogy megvalósulnak e. Esély van rá, hisz már elindult, ezért lejegyzem a történetet hátha érdekel valakit. Ha sikerül úgyis megkérdezik majd, de hát hogy is volt? Ha meg nem, akkor saját magam okulására. Jó lesz visszaolvasni, hogy semmi sem ment simán, valamint, hogy mennyire is tértünk el az eredeti tervektől. Meg hát persze azért lesznek benne jó dolgok is és azt is jó lesz látni. :)

Hasznos információk

Friss topikok

Facebook

Következő lépés

2011.10.23. 22:08 mny

Ugyan a ház még nincs birtokba véve (remélhetőleg erre csütörtökön fog sor kerülni), de már gondolkodunk, hogy miként is oldjuk meg a dolgainkat. A felújításra mindenképpen haza kell mennünk viszont ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

Az egyik legnagyobb fejtörést az itteni lakás okozza. Ha még nem említettem volna, külföldön élünk és erre a lakásra rendesen fizetni kell a hitelt. Ha üresen áll, az nem jó. Gondoltuk, hogy kiadjuk, de akkor meg, ha vissza kell jönnünk, lesz nehéz megoldani a szállást. 
Gondoltunk arra, hogy kiveszünk egy szobát ideiglenesen, de igazából, amennyibe manapság kerülnek, nem éri meg. Akkor már inkább ezt a lakást zárjuk le, mégiscsak jobb lenne a sajátba visszajönni.

Viszont a probléma még mindig nincs megoldva. Nem nagyon szeretnénk csak úgy lezárni, jó lenne, ha legalább egy kis részét kitermelné a kölcsönnek. Nem kis pénz az, könnyebb lenne. Pláne így, hogy csak üresen áll.

Szóval másik megoldásként felmerült, hogy kiadjuk holiday apartmannak. 

Persze ez sem könnyű. Felvet egy rakás kérdést és problémát. Elsőként a kulcs átadás, átvételét, meg a takarítást. Megbízható ember kell, és persze ingyen sem várhatjuk el. Ki legyen az, és mennyi lenne a reális összeg egy ilyen feladatért?
A következő kérdés, hogy mégis mennyit kérhetünk érte? A lakás egy drága, turisztikai szempontból nagyon is látogatott városban van, ahol a hotelek nagyon drágák, viszont nem központi helyen. Sőt! Kifejezetten olyan környéken, amit nem mondhatunk jónak. Legalábbis magyar szemnek nem éppen megszokott. Vajon így is sikerülne kiadni? 

Reméljük a legjobbakat. 

Mindenesetre ez tűnik a legjobb megoldásnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://amiprojektunk.blog.hu/api/trackback/id/tr543325052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása